Zatvoren most na Moravi u Mrčajevcima.

„Šok za meštane Mrčajevaca i okoline“.

Zabrana saobraćaja u oba smera.

Most na Moravi, Mrčajevci

Predhodnog dana su ispred mosta koji spaja Slatinu i Mrčajevce postavljeni saobraćajni znaci koji zabranjuju kretanje vozilima u oba pravca. Ovim je zatvoren saobraćaj i više se ne mogu kretati ne samo teretni kamioni već i sve druge vrste vozila.
Ovim su najviše ugroženi meštani i poljoprivrednici koji svakodnevno prelaze preko ovog mosta kako bi stigli do svojih njiva i useva. Takođe su u problemu i kamioni koji vrše transport kao i zaposleni koji svakodnevno putuju ovom relacijom.
Portalu Mrčajevci info dostavljene fotografije od sugrađana sa pitanjem kako će sad ići traktori u njivu ili voziti decu u školu, obdanište? Nažalost teško je prihvatiti ovu činjenicu ako znamo da obilazak najbližom rutom je dalek oko 40 km.
Most , jedan stub na mostu je oštećen 2014. u poplavi, a mi smo o tome već upozoravali bez konkretnog odgovora nadležnih.
Takođe smo preko više medija skretali pažnju na to da treba na vreme most osposobiti kako ne bi bio trajno uništen. Zabranu za teretne kamione niko nije poštovao, teški kamioni sa „Koridora“ su dodatno opteretili most.
Od Mesne zajednice nismo dobili nikakvo saopštenje, niti informaciju jer istoj je istekao mandat pre gotovo dve godine, a predsednik MZ je preminuo pre više od godinu dana. Situacija je pomalo konfuzna za meštane, a ovo dodatno komplikuje svakodnevicu naše okoline.
Most je od velikog privrednog značaja za ovaj deo Pomoravlja, za poljoprivredu dobro znamo, ali takođe za čačansku i kraljevačku ekonomiju. Najplodniji deo zemljišta ovog kraja je pod znakom pitanja.Zabrana u oba pravca.

Oštećenje na mostu, bez jednog stuba.

Ostaje da se vidi otkud iznenada ovakva reakcija nadležnih i koliko je kritično oštećenje mosta, a pretpostavlja se da je povezana sa dešavanjima u Ovčar Banji i lošeg stanja mosta. Niko ne želi odgovornost, ali ni započeti rekonstrukciju postojećeg mosta. Očekujemo uskoro i zvanične vesti u vezi sa mostom koje interesuju sugrađane.

 

Mrcajevci info group

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *