„КУПУСИЈАДА 2024.“ Мрчајевци

У сусрет великој међународној манифестацији „Купусијада 2024“

Дан када сва наша села, у сваком дворишту кувају купус.
Купусијада није само највећи вашар у овом делу Србије , она је много више од тога.

Купус, прасићи, шатре, музика, штандови, пиво, реке људи, све то да, али треба нагласити да је мало другачија, зато Вас „Мрчајевци инфо“ позивају да нас посетите.

Купусијада Мрчајевци 2024
Купусијада –  Мрчајевци инфо фото

То је традиционална манифестација која се одржава сваке године у септембру у нашим Мрчајевцима. Некада  у организацији села, сада Туристичке организације Чачак.
Манифестација „Купусијада“ у Мрчајевцима се организује већ више од 20 година, у трајању од три дана, увек половином септембра. Манифестација је такмичарског карактера, али хиљаде људи је посете за та три дана.

Купусијада
Купусијада – Мрчајевци инфо фото

Има и оних који се не такмиче, али кувају. Пипремају сви купус из земљаног лонца, такозвани свадбарски купус.
И поред толиких количина купуса он и није толико приметан колико друга лепа и занимљива дешавања, штандови, шаренице, изложбе…

Мрчајевци инфо фото
Купусијада – Мрчајевци инфо фото

Пратеће догађаје наравно чини богат културно-уметнички програм са концертима познатих естрадних уметника, Народног оркестра и бројних фолкорних ансамбала. Ту су и разна занимљива „стара“ такмичења, као и велике шатре са познатим естрадним певачима.
За свакога по нешто, а за некога све. За разлику од многих других манифестација слободно можемо рећи да је ово велика и културна, породична манифестација коју је пожељно посетити. Ако нисте, уверите се сами, добродошли у Мрчајевце.

 

Мрчајевци инфо

 

Локација
Мрчајевци – навигација – мапа