Мрчајевчанин и Путин

Наш Милош Танасковић, ученик мрчајевачке Основне школе „Татомир Анђелић“, данас магистар Теологије московског православног факултета Кирила и Методија, и студент Правног факултета на завршној вечери Светског омладинског фестивала у Сочију учесницима се обратио руски председник који је чак и одговарао на њихова питања.
Милош Танасковић, магистар Теологије московског православног факултета Кирила и Методија, и студент Правног факултета у Москви искористио је прилику да постави питање председнику Руске Федерације, Владимиру Путину.


Поједини чланови српске делегације који су учествовали на Светском омладинском фестивалу у Сочију нашли су се очи у очи са председником Русије Владимиром Путином који се синоћ обратио младима, а након тога је одговарао на њихова питања.
Путин га је у једном моменту упитао да ли је свештеник, на шта је Милош одговорио да се спрема и да тежи томе, што је поздрављено аплаузом. 
Танасковић је поменуо да је у Србији, захваљујући Путиновој личној помоћи, затим Руској православној цркви, саграђена најлепша и највећа богомоља на Балкану, Храм Светог Саве. 
„Такође, приликом једног путовања у Валамски манастир приметио сам једну фотографију на којој сте ви и архимандрит Методије. Колико сте током Ваших посета Србији или у току разговора са баћушком Методијем успели да се упознате са нашом културом и културом наших балканских држава и колико су вам оне блиске?“, упитао је Танасковић Путина.


„Односи Русије и Србије су посебног карактера, имају историјски дубоке корене, увек с нарочитом топлином говорим о томе. Јер су, током векова, то желим да истакнем, Срби били најпоузданији савезник Русије. Ми то знамо, памтимо и ценимо“, одговорио је Путин.
Танасковић за РТ Балкан наводи да изузетно цени то што га је председник Русије испоштовао и саслушао његово питање које је постављено на крају, упркос временском ограничењу.
Милош је открио да је једном приликом, тада већ трећи пут, у одвојеним посетама, са председником Русије истовремено боравио у манастиру на острву Валам, што му је био повод да постави питање руском лидеру.
„Планирам да наставим активно да радим и учествујем у свим важним догађајима и трудићу се, као и до сада, да представим нашу земљу онако како доликује и да јачам наш искрен однос два народа — српског и руског“, поручио је Милош Танасковић за РТ Балкан.

Извор: РТ Балкан

Mojsinje: 📞 032809333 , 066373323