Одговор листе Двери „ЗА НОВИ ЧАЧАК“ Мрчајевци инфо порталу и суграђанима.

У сусрет локалним изборима 2.6.2024. године.

Hа позив Мрчајевци инфо портала да сви политички чиниоци (како власт, тако и опозиција), се изјасне и изнесу свој став или програм уколико имају у вези Мрчајеваца и околине (Општина Мрчајевци) добили смо одговор од листе ДВЕРИ „За Нови Чачак“.
Текст одговора преносимо у целости.

Поштовани,

У вези са Вашом анкетом постављеном на https://mrcajevci.info/lokalne-teme/u-susret-lokalnim-izborima/ достављамо Вам исечак из нашег предизборног програма ЗА НОВИ ЧАЧАК 2024-2028, који је посвећен Мрчајевцима и околини. 

Двери Чачак: МРЧАЈЕВЦИ – НОВА ГРАДСКА ОПШТИНА

​Као кључне проблеме са којима се суочава варошица и некадашња општина Мрчајевци видимо нерад Савета месне заједнице, приватизовање Дома културе од стране СНС и ПУПС, честе прекидеструје, укинут Сточни пијац, урушене путеве, небезбедност на магистралном путу, недовољну здравствену заштиту…

​Зато предлажемо да Мрчајевци постану нова градска општина или нови градски административни центар, што би олакшало свакодневни живот грађана у овом делу Чачка. Сматрамо да Мрчајевци треба да добију одељење ЕПС-а у варошици, дежурна кола хитне помоћи, појачање лекарског кадра у Дому здравља, додатну саобраћајну сигнализацију на главној раскрсници и у близини вртића, као и на критичним тачкама на магистрали, као и нови асфалт кроз комплетну варошицу и уређење атарских путева. Такође, нова власт треба коначно да реши питање канализације у Мрчајевцима и околним селима и да уведе градски превоз од Чачка до Мрчајеваца и Бреснице. Наш предлог је и да се направи круг око Чачка и да градски превоз иде од центра града преко Љубића – Прељине – Мрчајеваца – Слатине – Заблаћа – Атенице до центра. 

​Двери Чачак предлажу да се размотри и отварање једне средње школе у Мрчајевцима, оснивање Фестивала народне музике „Обрен Пјевовић”, као и да се уведе већа понуда културних програма: позоришне представе, концерти…

​Ако је Кнић постао самостална општина, ако су Врањска Бања унутар града Врања, Костолац унутар града Пожаревца и Севојно унутар града Ужица постали градске општине, сматрамо и да Мрчајевци са околним селима могу бити нова градска општина унутар града Чачка, као што су некада били до 1960-их година прошлог века. 

Сматрамо да град Чачак треба поделити на четири општине – Центар, Љубић, Мрчајевце и Атеницу. На тај начин ћемо извршити децентрализацију града и грађани ће добити много приступачнији градски сервис услуга. 

С поштовањем и најбољим жељама у Вашем даљем раду, 

Бошко Обрадовић
председник
Српски покрет Двери

Scroll to Top