Одговор: ГГ Иван Ћаловић „Истина и Част“

У сусрет локалним изборима 2.6.2024. године.

Hа позив Мрчајевци инфо портала да сви политички чиниоци (како власт, тако и опозиција), се изјасне и изнесу свој став или програм уколико имају у вези Мрчајеваца и околине (Општина Мрчајевци) добили смо одговор од листе ГГ Иван Ћаловић „Истина и част“.
Текст одговора преносимо у целости.

Одговор на питања грађана Мрчајеваца

Као Група грађана  која окупља људе чији је основни циљ одговорно деловање ради унапређења живота грађана у локалној заједници , поздрављамо  јавни позив који сте упутили свим политичким организацијама, учесницама предстојећих локалних избора.

С тим у вези обавештавамо вас да  да ћемо се, уколико нам  укажете поверење, у локлном парламенту залагати да Мрчајевци добију статус општине, што ће грађанима и њиховим представницима  омогућити боље и ефикасније   деловање у бројним областима.

С обзиром на то да се по постојећем Закону о локалној самоуправи  статус општине   може иматии  насеље са мање од 10 хиљада становника ако постоје посебни , економски, географски иисторијски разлози, сматрамо да Мрчајевци испуњавају све законске услове да добију статус општине . Ту идеју подржавамо, јер је један од наших основних програмских циљева децентрализација власти  и директо  укључивање грађана у решавање проблема насеља у коме живе.

Добијањем статуса општине, Мрчајевцима ће бити омогућено да имају  сопствене  изворе финансирања што је основни услов за ефикасније решавање  бројних проблема  које сте навели, а тичу се градског превоза, изградње и реконструкције локалних путева, комуналнеинфраструктуре, као и задовољавања потреба грађана у области предшколског и школског образовања, здравствене и социјалне заштите, дечје заштите, заштите животне средине, туризма, спорта.

Овом приликом  изражавамо нашу спремност да вам у том смислу помогнемо  и да заједно радимо на остварењу ваших и наших заједничких циљева. А циљ нам је исти, унапређење живота у локалној заједници и борба за достојанствен живот  сваког од нас појединачно и свих нас заједно.

С поштовањем                                  
 ГГ Иван В. Ћаловић Истина и Част

Scroll to Top