Lazar Vuksanović „Laki“

Reći „zbogom Lazare“, poslednji put, veoma je teško i bolno. Odjednom pomislimo na sve stvari koje smo trebali reći dok je Lazo bio živ, a nismo stigli. Zakasnili smo, ali možemo  nešto reći za kraj.

Lazar Vuksanović „Laki“
05.05.1970 – 21.04.2024.

Upravo se opraštamo od čoveka, velikog, duhovitog i nesvakidašnjeg. 
Opraštamo se od posebnog boema,  kafanskog i narodnog čoveka, od nekoga ko je živeo za svet oko sebe. Umeo je to da nosi i deli, posebno i na svoj način.Neverovatna je bila ta njegova energija, snaga volje, priča sa sveštenicima, doktorima, sudijama, glumcima…Biti u visokom društvu, a ostati svoj. Isto tako i sa nama, običnim ljudima, radnicima, prolaznicima, komšijama, decom. Uvek sa osmehom, spremnim na šalu i igranku. Uvek je imao spreman šou za svaku novonastalu situaciju. Bio je tako i prihvaćen od svih. Hvalio se često naš Laki, kako ima dobre prijatelje i kako su uz njega uvek kad mu treba.


Pored vesele naravi bio je spreman i svakom pomoći, dati, učiniti, saslušati, počastiti, pokloniti. Ne postoje reči koje mogu opisati ovog našeg veseljaka. Čast je poznavati ovako posebnog čoveka. Uporno je živeo po svojim pravilima, samo tako ili nikako… Imao je svoj svet, svoj život, trošio ga kako je umeo i želeo.  Za sve je imao vremena, snage, razumevanja i pomoći, osim samom sebi. Tu je tvrdoglavo terao po svom.
Ostao je Laki dostojan svojih stavova i pravi gospodin do poslednjeg časa. Iznenadio je i samog sebe i ostavio nas zatečene.

Ribar Lazo i jedan dan sa njim.

Bečanj ispraća poslednji put Laza, našeg prijatelja, druga, brata. Nema ovde reči za utehu, ima samo ljudskog saosećanja.
Ostao je Laki dostojan svojih stavova i pravi gospodin do poslednjeg časa. Iznenadio je i samog sebe i ostavio nas zatečene.

Sada si ti na nebu, a mi što ostajemo, čuvaćemo te od zaborava, prizivati sa osmehom u sećanjima, i veruj, takav si bio da je nemoguće da te zaboravimo.

Brate naš, ima ko da te žali, neka ti je laka crna zemlja, večno hvala i slava.

Bog da ti dušu prosti.

Lakiju, Lazu, Lazaru, Lazu vulkanizeru, Lazaru Vuksanoviću…
Njegovi Drugari..

Scroll to Top